Tim Burtons film med den lange og besværlige titel MISS PEREGRINE'S HOME FOR PECULIAR CHILDREN blev den store vinder i de amerikanske biografer denne weekend, hvor den uden besvær satte sig på 1.pladsen - og jo, den kom også utrolig fint fra start i Danmark. Man kan vel godt uden at fornærme nogen sige, at MISS PEREGRINE har utrolig meget til fælles med HARRY POTTER - vi befinder os i magiske universer og må mange gange under den godt to timer lange og 700 millioner kroner dyre film spærre øjnene op, fordi det er både flot, spændende og overraskende at se på. Det er det sære, magiske og overraskende, Tim Burton altid har beskæftiget sig med - i film efter film. EDWARD SAKSEHÅND, den første ALICE I EVENTYRLAND, SWEENEY TODD, NIGHTMARE AT CHRISTMAS - og mange, mange flere.
MISS PEREGRINE er baseret på bøger af Ransom Riggs og hvis den første film for alvor slår an, er der to bøger mere i samme serie at tage af. Forfatteren fik inspirationen til bøgerne ved at se på gamle fotografier, der havde noget spøgelsesagtigt, overnaturligt og magisk over sig - og det er præcis den stemning, man finder i filmen og bøgerne. MISS PEREGRINE'S HOME FOR PECULIAR CHILDREN er så flot og spændende at se, at den fortjener at blive set på det store lærred og ikke bare hjemme på TV-skærmen.

Den kommende uge brager det for alvor løs i biograferne - i USA er der premiere på KVINDEN I TOGET, baseret på en roman, der alene i Amerika har været 80 uger på bestsellerlisten og derovre solgt seks millioner eksemplarer. I Danmark skal der for alvor grines løs med KLASSEFESTEN 3:DÅBEN, hvor vennerne Andreas, Thomas og Niels påny tager livtag med de frække damer og hverdagens pinligheder.

Du kan se traileren til MISS PEREGRINE her.

BIOnu - Et landsdækkende samarbejde mellem uafhængige biografer.