James Bond er efterhånden en aldrende herre med mere end 50 års aktiv indsats i hendes majestæts hemmelige tjeneste – med licens til at dræbe. Næste pletskud fra 007 kommer den 30. oktober med SPECTRE og igen og for fjerde gang er det Daniel Craig, der spiller James Bond. Men producenterne er allerede ved at tænke på, hvem der skal spille ham næste gang – og hvordan han skal spilles.

Den oprindelige Bond, Sean Connery, var en hyper maskulin no bullshit-agent, der bl.a. overskred uskrevne Hollywood-regler ved at skyde en af sine fjender i ryggen. Næste langt levende Bond var Roger Moore, der spillede ham med engelsk overklasse charme. I dag virker den periode en lille smule corny. Så blev det for alvor Pierce Brosnans tur – spillet som en mellemting ml. Connery og Moore. Definitivt den Bond, de fleste mødre kunne tænke sig som en svigersøn. Daniel Craig har vendt bøtten og gjort Bond autentisk og realistisk – en agent med følelser, herunder angst. Der er masser af mørke toner i de nye Bond-film.

Anthony Horowitz er en dreven manuskriptforfatter, der har været med til at polere de seneste Bond-manuskripter og han røber, der er gjort mange tanker om den næste 007.

Bl.a. at han skulle være farvet. Man ændrer sig vel til moderne og politisk korrekte tider ?

- Jeg ved, man har talt om bl.a. Idris Elba som James Bond, men den idé synes jeg nu er rigtig dårlig, siger Horowitz. – Visse ting skal man ikke ændre på og en af dem er, at Bond er hvid og hører hjemme i gode, gamle England.

Anthony Horowitz har selv forsøgt at skabe en teenage-James Bond med bogserien om Alex Ryder. En af bøgerne –Stormbreaker – blev filmatiseret, men blev ikke nogen succes. Derimod elsker publikum den detektiv med rødder i England under 2.verdenskrig, som Anthony Horowitz skabte. TV-serien om DOYLE’S WAR kører nu på 10. år på dansk DR-TV.

Forsalget af billetter til SPECTRE går i gang onsdag den 7. oktober kl. 12 - og man skal nok være tidligt ude for at være sikker på at se filmen i den første weekend. Man venter pakkede sale overalt.

BIOnu - Et landsdækkende samarbejde mellem uafhængige biografer.